Tarina

LUKU I

”Olipa kerran dekkaristi, kirjailija, juristi, etsivä, leipuri ja pankkiiri.

He kokoontuivat kirjamessujen jälkeen Raittiusseuran talolle. Juomat ja ajatukset olivat kirkkaita. Puhuttiin laatukirjallisuudesta ja laatualkoholista. Molempia on hyvä olla hyllyssä kertomassa keitä olemme, vaikkemme koskaan avaisi kirjaa tai pulloa.

Molempien avulla pääsemme hetkeksi toiseen paikkaan. Kirjoja oli kirjoitettu, leipiä leivottu, rikoksia ratkottu, rahaa tehty, mutta yksi puuttui. Oma tislaamo.

Kun yö vaihtui aamuksi, oli perustettu Authors’ Distillery.

Viikon kuluessa yksi lensi Alankomaihin tislaamomestarin oppiin. Mäntsälässä sijaitseva vanha sikala sai uuden elämän tislaamona.

Siellä on tilaa mullistaville kirjoille, tisleille ja ajatuksille.”

LUKU II

Noin seitsemän tislaamoveljen ja yhden naisen viinapannu puhkui ja puhisi Mäntsälässä Meijerinmäellä, jota nyt voitiin syystä kutsua myös Viinamäeksi. Kirjailijat käärivät hihansa ja ryhtyivät oikeisiin töihin: etikettejä liimattiin, viinaa pullotettiin, korkkeja lyötiin kiinni ja lestejä lähetettiin maailmalle.

Herran vuonna 2021 pienessä pitäjässä tislattu gini lähti kauas kotoa, viinan MM-kisoihin. Mäntsälään saatiin kisoista kulta- ja hopeamitali. Seuraavana vuonna tislaamon nuori rommi nappasi pronssia samoissa kisoissa ja gini valittiin Suomen parhaimmaksi. Maailmalla palkittua rommia myydään ja ostetaan nykyisin myös tynnyreittäin.

Mäntsälän Viinamäellä puhkuu ja puhisee nyt kaksi viinapannua. Ovet on avattu yleisölle tislaamossa, jossa hyvien tarinoiden ja jalojen juomien ystävät voivat kokoontua viinapannun äärelle maistamaan universumin parhaimpiin kuuluvia juomia.

Matkan varrella tislaamon osakaskunta on laajentunut. Olipa kerran dekkaristi, kirjailija, juristi, etsivä, leipuri ja pankkiiri. Ovatpa edelleen he ja nyt myös tarinamme lukuisat uudet sankarit valmiina seuraavaan seikkailuun.