Kirjailijoiden tislaamon GT valittiin maailman parhaaksi

Jaa

Suomalaisten kirjallisuusalan ammattilaisten viime vuonna perustama tislaamo Authors’ Distillery voitti International Wine & Spirit Competitionissa kultaa maailman parhaalla gin & tonicilla. Lisäksi tislaamon Readers´gin palkittiin hopeamitalilla Spirit -kategoriassa. Vuonna 1969 lanseerattu kilpailu on yksi maailman arvostetuimmista ja siihen osallistuu tislaamoja yli 90 maasta. Tänä vuonna mukana oli enemmän ginejä kuin koskaan. Tuomas Kyrön, Christian Rönnbackan, Soili Pohjalaisen, Lippo Luukkosen sekä tislaamomestari Ari Kauran perustama tislaamo toimii Mäntsälän keskustan Meijerinpuiston vanhassa sikalassa. Ari Kaura kehitti voittaneen tisleen, Readers´ginin, jossa maistuu katajanmarjan lisäksi minttu, korianteri ja sitrushedelmä.

Tislaamon tiimi ja palkittu Readers´gin
Readers´ Ginin luomisprosessi aloitettiin perinteisestä poiketen oletettua kohderyhmää kuuntelemalla. Kirjailijat kutsuivat kollegoitaan keskustelemaan juomista ja niiden ominaisuuksista. He hakivat maisteluiden ja niistä tehtyjen pisteytysten perusteella sopivinta makua omalle ensimmäiselle nimikkojuomalleen.

”Järjestimme parinkymmenen kirjailijan ja kulttuurivaikuttajan kanssa tasting-tilaisuuksia, joissa tunnistettiin yrttien, hedelmien ja mausteiden yhdistelmistä sopivia ja miellyttäviä makupareja. Voittavaksi yhdistelmäksi osoittautui minttuinen yrttisyys, katajanmarja ja pomeranssin kuori. Reader’s Ginin jälkimaussa on havaittavissa myös pippuria ja sopivasti makeutta”, kertoo Authors’ Distilleryn tislaajamestari ja osakas Ari Kaura ja jatkaa: silti tuntuu hurjalta, että jo ensimmäisenä toimintavuonnamme yllämme laadullisesti maailman kärkeen.

”Muutama vuosi sitten tein Viskiretki-kirjaa ja silloin sain idean kirjailijoiden omasta tislaamosta. Lyhyessä ajassa on tultu pitkä matka. Nyt tuntuu todella hyvältä” kertoo Authors’ Distilleryn osakas ja kirjailija Christian Rönnbacka. ”Luottamukseni tislaamomestariimme Ariin oli alusta asti horjumaton, ja nyt näemme tulokset.”

Kirjailija Tuomas Kyrö kuuli uutiset merkittävästä kansainvälisestä tunnustuksesta kesälomamatkallaan Lapissa. ”Tislaamo sai koukuttavan käänteen”, Tuomas iloitsee. ”Loistava menestys arvostetussa laatukilpailussa nopeuttaa tislaamon kansainvälistymissuunnitelmia merkittävästi. Synergia alkoholin ja kirjallisuuden välillä on innostavaa ja ikuista.”

Readers´ Gin                                                                                                             
Pullon koko 50 cl                                                                                       
Valmistettu Mäntsälässä

Uutiset

Kiinnostaako tasting-tilaisuus tai tynnyrillinen rommia?

Haluaisitko itsellesi, yrityksellesi tai kaveriporukalle oman tynnyrillisen Authors’ Distilleryn palkittua rommia? Oman tynnyrin omistaminen on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan rommin valmistusta läheltä, vaikuttamaan kypsytyksen lopputulokseen

Helsinki Drink Festival 2022

Authors’ Distillery on vahvasti mukana Helsinki Drink Festival 2022 tapahtumassa. Tule testaamaan maailman paras Gin & Tonic ja The Glassin baarimestarin tekemät muut Readers’-perheen drinkit.